• €189.00 – Ενήλικες και έφηβοι ηλικίας 15 ετών και άνω (Adults and teens age 15 and up)
  • €94.50 – Παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών (Children age 8 to 14)
  • €47.25 – Παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών (Children age 4 to 7)
  • – Τα παιδιά ηλικίας 3 ετών και κάτω είναι δωρεάν (Children age 3 and under are free)

Contact the Leader: Maria McCarthy or phone +30 24210 66455

Η εβδομάδα ελληνικής κοινότητας (Greek Community Week)

with Maria McCarthy

July 2 - 9, 2022

2-9 Ιουλίου

Η Ελληνική Κοινοτική Εβδομάδα πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στο δάσος του Ανηλίου. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται για μια εβδομάδα συντροφιάς, δημιουργικότητας, φιλίας και προσφοράς στην κοινότητα του Σπιτιού των Κενταύρων, στο Ανήλιο Πηλίου. 

Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω  την ευκαιρία να διατηρήσω αυτόν τον χώρο ανοιχτό για την Ελληνική Κοινοτική Εβδομάδα, για άλλη μια φορά φέτος.

Ως εκ τούτου, σας καλώ να συμμετάσχετε σε μια εβδομάδα κοινοτικής ζωής στο όμορφο Σπίτι των Κενταύρων – Κέντρο Ολιστικής Εκπαίδευσης Πηλίου. 

 Αυτό που θα κάνουμε θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό που θα «φέρετε» εσείς. Σας προσκαλώ να φέρετε τις προσφορές σας, για να μοιραστείτε μαζί μας αυτήν την εβδομάδα τη γνώση  και τις δεξιότητές σας. Θα συναντηθούμε για να διασκεδάσουμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να απορροφήσουμε την θεραπευτική  δόνηση του δάσους και της θάλασσας. 

Τι καλωσορίζουμε ως προσφορά; 

Εάν είστε καλλιτέχνης, μπορείτε να μας διδάξετε την τέχνη σας; Έχουμε υλικά στο Κέντρο, όπως χρώματα, μολύβια, παστέλ, χαρτί, πηλό και κεραμικά εργαλεία κι ένα πρωτόγονο καμίνι. 

Το Σπίτι των Κενταύρων διαθέτει μια πίστα χορού (επαγγελματικού επιπέδου), που μπορεί να φιλοξενήσει χορούς, ομαδικά και θεατρικά παιχνίδια. Ξέρετε χορό; Μπορείτε να μας διδάξετε; Μπορείτε να μας διδάξετε ομαδικά ή θεατρικά παιχνίδια; Ξέρετε  γιόγκα, tai chi, chi kung ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική διαλογισμού; Θα θέλαμε να τη μοιραστείτε μαζί μας, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Είστε θεραπευτής; Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια συνεδρία που να μας παρουσιάζει την θεραπεία που προσφέρετε;

Μπορείτε να μας οδηγήσετε σε μια σιωπηλή διαλογιστική πεζοπορία στο δάσος; Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας ένα από τα πάθη σας; Είστε υπέροχος μάγειρας; Μπορείτε να μοιραστείτε μια συνταγή; Είστε τραγουδιστής ή τραγουδίστρια; Θα μας μάθετε τα αγαπημένα σας τραγούδια; Σας περιμένουμε για μια εβδομάδα κοινότητας και απόλαυσης της φύσης.

Πόσο κοστίζει; Για μια βραδιά σε δωμάτιο 27 ευρώ, 23 ευρώ σε σκηνή. Για παιδιά 8-14 50 % και για πιο μικρά έως 7 χρονών 25%. 

Λίγα λόγια για το Σπίτι Των Κενταύρων από τοπική εφημερίδα του Βόλου – ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 2014-09-01

Το Σπίτι των Κενταύρων στην περιοχή του Ανήλιου, είναι μια πανσιόν με 8 δωμάτια, κουζίνα και σκεπαστή τραπεζαρία, η οποία διαθέτει ανοιχτό χώρο για τις συναντήσεις των ομάδων, που περιβάλλεται από ένα δάσος με καστανιές και είναι ένας όμορφος απομονωμένος φυσικός χώρος για τα εργαστήρια και τις δραστηριότητες.

Δεκάδες φίλους της οικολογίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό «φιλοξενεί» κάθε χρόνο το Σπίτι των Κενταύρων, το οποίο βρίσκεται στο Ανήλιο και αποτελεί ένα μικρής κλίμακας πρόγραμμα που εξερευνά και πειραματίζεται με τους βιώσιμους τρόπους ζωής. Το Ολιστικό κέντρο εκπαίδευσης Πηλίου, δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες είτε ατομικού, είτε οικογενειακού χαρακτήρα, που προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών υπέρμαχων της οικολογίας.

Ουσιαστικός στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία μιας μικρής οικοκοινότητας που θα ενεργήσει ως εργαστήριο, όπου οι νέες ιδέες μπορούν να εξεταστούν στα πλαίσια μιας μικρής, δυναμικής κοινότητας.

Το φαγητό είναι γενικά μια κοινή εμπειρία. Κάθε ημέρα μια διαφορετική ομάδα μαγειρεύει στην κουζίνα και προετοιμάζει το πρωινό και δυο χορτοφαγικά γεύματα για τους φιλοξενουμένους και το προσωπικό, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν βιολογικά τρόφιμα. Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορούν να προετοιμαστούν ειδικά γεύματα, όταν απαιτείται.

«Εδώ στην ανατολική ακτή του Πηλίου μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας παράλληλα με τη δια βίου εκπαίδευση, μια εκπαίδευση που εξερευνά και επεκτείνει τα αντιληπτά όρια της ανθρώπινης δυνατότητας. Το πρόγραμμά μας προωθεί μια μετατόπιση από την περιορισμένη αίσθηση του εαυτού μας σε μια ευρύτερη αίσθηση συλλογικότητας και περιβαλλοντολογικής συνείδησης» όπως υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα «για να μοιραστείτε μαζί μας το όνειρό σας για έναν καινούργιο κόσμο διαποτισμένο με τις αξίες του κοινοτικού μοιράσματος. Σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε… ένα θαύμα».

 

 

Leader

Maria McCarthy
Ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα και είμαι μητέρα δύο παιδιών. Για πολλά χρόνια, ήμουν λακτιβίστρια και υποστήριζα μια τοπική ομάδα θηλασμού και αυτό παραμένει πάθος μου. Λατρεύω μουσική σε παρέα, παίζω κιθάρα και τραγουδάω και τώρα απέκτησα ουκουλέλε με σκοπό να μάθω. Λίγο πριν τα 50ά μου γενέθλια, μπήκα σε…
Learn more about Maria McCarthy